Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koalisyon güçleri Husi terörünü vurdu

/ Kaynak: AA
Koalisyon güçleri Husi terörünü vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Ma'rib vilayetinde Husilere yönelik hava saldırıları düzenledi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının, Yemen'in Ma'rib vilayetinde Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırılar düzenlediği bildirildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon güçleri, Ma'rib kentinde Ensarullah hareketinin kontrolündeki emniyet müdürlüğü binası ile Husi komutanlardan Ahmed el-Hasan el-Emir'in evinin de hedef alındığı, 11 hava saldırısı gerçekleştirdi. Görgü tanıkları ise birkaç gün önce Husi militanların eline geçen El-Vatan Hastanesi'nin de bombardımandan etkilendiğini iddia etti. Saldırılarda can kaybı olup olmadığı yönünde henüz bilgi alınamadığı kaydedildi.
Öte yandan Husilere karşı silahlı mücadele veren kabile güçleri, kentin Sirvah bölgesinde kurdukları pusuyla, Ensarullah hareketi komutanlardan Ali ez-Zarii ve yanındaki 7 kişiyi esir aldığını duyurdu.
Kabile güçlerinin, birkaç gün önce Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler tarafından ele geçirilen Sirvah bölgesinde ilerleme katettiği de ifade edildi.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'de başkent Sana ile bazı kentleri kontrol altına alan Husilere karşı 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatını başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmıştı. Koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığını söylemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...