Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya 130 Kosovalı'nın sığınma talebini reddetti

Almanya 130 Kosovalı'nın sığınma talebini reddetti

DÜNYA Haberleri

Almanya'ya sığınma talepleri reddedilen 130 Kosovalı, Dyseldorf kentinden bugün Priştine'ye geri döndü.

Almanya'nın Nordrhein Westfallen bölgesi İçişleri Bakanı Ralf Jager sığınma talepleri reddedilen Kosovalıların gönüllü olarak ülkelerine dönmeyi kabul ettiklerini açıkladı. Dönüş masraflarını ise Almanya hükümeti karşıladı. Almanya Nordrhein Westfallen bölgesi Bakanı İçişleri Bakanı Ralf Jager, gelecekte de çok sayıda Kosovalıların geri döneceği ihtimali bulunduğunu söyledi. Bakan Ralf Jager, sığınma talebi reddedilenlerin gönüllü dönmemeleri halinde zorla geri gönderileceklerini ifade etti.

Nordrhein Westfallen bölgesinde bu yılın üç ayında sadece 3 bin 978 Kosovalı sığınma talebinde bulunmuştu. Bu sayı ile Kosovalılar, Suriyeliyelilerin önünde bulunmaktadır ve sığınma talebinde bulunan ülkeler başında gelmektedir. Sığınma talebi reddedilen Kosovalı vatandaşlar yasal olarak Almanya'yı terk etmek zorunda kaldı ve Almanya ile Kosova polisi eşliğinde Priştine havalimanına getirildiler. Kosovaya zorunulu bir şekilde dönenler, evlerini sattıkları için geçici olarak gakrabalarının yanına yerleşmek zorunda kaldı. Kosova Hükümet, geri dönenler için bir yardım proğarmı hala hazırlamış değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...