Yatsenyuk, ülkesine silah yardımı yapılmasını istedi

/ Kaynak: AA
Yatsenyuk, ülkesine silah yardımı yapılmasını istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkesinin Avrupa'nın sınırlarını koruduğuna işaret ederek savunma silahlarına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Başbakan Yatsenyuk, ulusal televizyon kanalına verdiği demeçte, doğudaki durum ve Rusya'nın tavrına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yatsenyuk, Rusya'nın Minsk mutabakatına uyması gerektiğini ancak bunu istemediğini ifade ederek "Minsk mutabakatına uymak isteseydi yüzlerce yeni tank, zırhlı araç ve on binden fazla Rus teröristi yığmazdı" diye konuştu. Ukraya'nın barıştan yana olduğunu ancak barış için mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Yatsenyuk, "Bu yüzden Avrupalı ortaklarımızdan ve Batılı dostlarımızdan, ülkemizi, toprağımızı savunmamamız için olanak sağlamalarını istiyoruz. Nükleer silaha sahip bir ülkeyle savaşıyoruz" dedi.
Yatsenyuk, "Rusya'nın kışkırttığı zorlu jeopolitik krizi çözmenin tek yolu, Avrupa'ya yardım ettiğimiz gibi, dünyanın da Ukrayna'ya yardım etme, barış ve istikrarı sağlama konusunda birleşmesinden geçiyor" ifadesini kullanarak Ukrayna'nın kendi sınırlarını koruyarak Avrupa'ya ve AB'ye yardım ettiğini söyledi.
Saldırı amaçlı silah istemediklerinin altını çizen Yatsenyuk, "Bize savunma silahları lazım. Biz Avrupa'nın sınırlarını koruyoruz" şeklinde konuştu.
Bazı AB ülkelerinin, Rus tanklarının kendi sınırlarına dayanmayacağını düşündüğünü belirten Yatsenyuk, kendilerinin de bundan 1-1,5 yıl önce Rusya'nın Kırım'ı ilhak edeceğini ve ülkenin doğusuna saldıracağını düşünmediğini ancak bunların olduğunu kaydetti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...