Yemen'de 15 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Yemen'de 15 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in Hudeyde kentinde düzenlenen hava saldırısında 15 Husi militan yaralandı.

Yemen'in El-Hudeyde ilinde Husilere yönelik Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından düzenlenen hava saldırısında 15 militanın yaralandığı belirtildi. Güvenlik kaynakları ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Ensarullah Hareketi ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı ordu birliklerine Hudeyde'nin Bacil semtinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından düzenlenen hava saldırılarında 15 yaralandı. Hava saldırıları sonucu Husi güçlerinin bulunduğu karargah ve içindeki silah deposunun tahrip edildiği, militanların ise kaçtığı kaydedildi.
Bunun yanı sıra Yemen'in Cazan ilinin, sınırında yer aldığı Suudi Arabistan tarafından top ateşine tutulduğu ifade edildi. Top saldırısı düzenlenen bölgelerin 3 günden beri helikopterler ile tarandığı kaydedildi. Söz konusu bölgelerin Husilerin konuşlandığı mevziler olduğu ve zaman zaman sınır bölgesinde Suudi Arabistan tarafıyla çatışmaya girdikleri belirtildi.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'de başkent Sana ile bazı kentleri kontrol altına alan Husilere karşı 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatını başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmıştı. Koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığını söylemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...