290 kişi daha Nepal'den İstanbul'a getirildi

/ Kaynak: AA
290 kişi daha Nepal'den İstanbul'a getirildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yaklaşık 290 yolcunun bulunduğu Türk Hava Yolları'nın (THY) Katmandu-İstanbul seferini yapan uçak, Türkiye'ye geldi.

Depremin yaşandığı başkent Katmandu'daki Tribhuvan Uluslararası Havaalanı'ndan kalkan tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen yolculardan İzber Barın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eşiyle tatil yapmak üzere bir hafta önce Katmandu'ya gittiklerini söyledi. Depremden sonra ülkedeki durumun çok kötü olduğunu belirten Barın, "İnsanlar sokaklarda yatıyor. Orada çadır falan da yok. Bambu gibi birtakım şeyler dağıtılmış. Onlarda barınıyorlar" dedi. Barın, ziyaret ettikleri bir tapınağın 10 dakika sonra sarsıntıyla bir anda yıkıldığını, dar bir sokakta 20 kişiyle kaldıklarını ifade ederek, bir süre Türk okulunun bahçesine sığındıklarını dile getirdi.
Havalimanındaki yoğunluktan dolayı dünkü uçağa binemediklerini aktaran Barın, "Bugün geldiğimiz uçak 290 kişilikti. İçinde sadece 15 kadar Türk vardı. Hala orada arkadaşlarımız var" ifadelerini kullandı.
Yolculardan Levent Barın ise Katmandu'da çok şiddetli artçı depremlerin yaşandığını söyledi.
Gezilerinin yedinci gününde depreme yakalandıklarına vurgulayan Barın, "Kaldığımız okulun bahçesinde hala uçağa binmek için kendi çabalarıyla uğraşan arkadaşlarımız bulunuyor" diye konuştu.
Yolculardan Müge Somer ise deprem olduğu sırada dağda bulunduğunu kaydetti. Depremin ardından hemen şehre döndüğünü belirten Somer, şehirdeki yapıların birçoğunun yıkıldığını aktardı.
Nepal halkının acil yardıma ihtiyacı bulunduğuna dikkati çeken Somer, "Kesinlikle o insanlara çadır, battaniye, yiyecek ve su yardımı yapılması gerekiyor. Orada herkes dükkanını kapatmıştı. Şu an orada kimse çalışmıyor" diye konuştu.
- Deprem öncesi ve sonrasının fotoğrafları
Bu arada, yolculardan bazıları, yaşanan felaketi gözler önüne sermek için çektikleri fotoğrafları basınla paylaştı.
ABD'li iş adamı Himesh Dhungel, cep telefonuyla çektiği Katmandu'daki tarihi bir yapının depremden önceki ve sonraki hallerini gösterirken "Depremin ne kadar şiddetli olduğunu bu fotoğraflardan görebilirsiniz" dedi.
Öte yandan tarifeli uçakla Nepal'e gitmek üzere İsviçre'den gelen, 6 kişiden oluşan Red Dog arama-kurtarma ekibi de Atatürk Havalimanı'na ulaştı. Ekip yetkilileri, en kısa zamanda Katmandu'ya gitmek istediklerini, özel yetiştirdikleri köpeklerle enkazların altında canlı arayacaklarını kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...