Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Baltimore'da olağanüstü hal ilan edildi

/ Kaynak: AA
Baltimore'da olağanüstü hal ilan edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Baltimore kentinde gözaltındayken hastanelik olup ölen siyahi gencin cenazesi sonrası olaylar çıktı, bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

Kentteki bir kilisede düzenlenen törene binlerce kişi katıldı. Aralarında bazı üst düzey isimlerin de katıldığı yaklaşık 2 saat süren törene, New York'ta geçen yıl polisler tarafından boğularak öldürülen diğer bir siyahi Eric Garner'ın kızı Erica Garner da geldi.
CENAZE TÖRENİ SONRASI ÇATIŞMA
Gray'in cenaze töreni sonrasında, gözaltına alındığı bölgede öğleden sonra lise öğrencilerinin çoğunluğu oluşturduğu grupla polis arasında çıkan çatışmada, protestocular polise taş, tuğla ve şişeler fırlattı. Kentte şiddet olayları, akşam saatlerinde büyüyerek kontrolden çıktı.
Polis araçlarını ateşe veren, dükkanlara meşaleler fırlatan göstericiler, bazı mağazaları da yağmaladı. Polis, protestoculara karşı ise biber gazı ve plastik mermi kullandı. Olaylarda en az 27 kişi gözaltına alındı, 15 polis ve bazı gazeteciler yaralandı.
Bunun yanında, bir binada büyük bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri büyüyen yangını söndürmek için uzun süre uğraştı. Yangının olaylarla bağlantılı olduğu belirtildi.
Baltimore'da olağanüstü hal ilan edildi

AA FOTO MUHABİRİ YARALANDI
Polise taş atan protestocular, gazetecileri de hedef aldı. Olayları takip eden AA foto muhabiri Samuel Corum da protestocuların attığı taşla omzundan yaralandı. Foto muhabirinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Baltimore'da olağanüstü hal ilan edildi

BALTİMORE'DE OLAĞANÜSTÜ HAL
Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings-Blake, kentte olağanüstü hal ilan etti. Şehirde, bugün 22.00'den saat 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. nbsp;
Rawlings-Blake, ABD ordusunun bir kolu olan Ulusal Muhafızları da düzeni sağlamak için kente çağırdı.
Sokaktaki gençlerin çoğunluğu Afrikalı Amerikalılardan oluşurken, polis de ailelere çocuklarının yerlerini tespit edip, evlerine götürmeleri çağrısında bulundu.
Baltimore'da olağanüstü hal ilan edildi

Öte yandan ABD Adalet Bakanlığı'na bugün başlayan Loretta Lynch, ilk açıklamasını Baltimore'daki olaylara ilgili yaptı. Şiddete yol açan isyanı kınayan Lynch, mülklere zarar verenlerin Gray'in ailesine de kötülükte bulunduğunu kaydetti.
OBAMA BİLGİLENDİRİLDİ
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama, Baltimore'daki gelişmelerle ilgili Adalet Bakanı Lynch tarafından bilgilendirildi.

##tgvideo##

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...