Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'da Türk camisine kundaklama girişimi

/ Kaynak: AA
Fransa'da Türk camisine kundaklama girişimi

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'nın Macon kentinde Türklerin yoğun gittiği bir cami, kimliği belirlenemeyen iki saldırgan tarafından kundaklanmak istendi.

Saldırganların, kağıtları yakıcı maddeyle tutuşturmaları sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerince büyümeden söndürüldü. Çıkan alevler, cami duvarı ve bazı pencerelere zarar verdi. Polisin saldırganların bulunması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Macon'daki Türk Derneği Başkanı İsmail Serin, yaptığı açıklamada, caminin kundaklanma girişimini kınadı. Serin, "Saldırıdan büyük üzüntü duyuyoruz, adeta şok olduk. Biz, kentteki bütün toplumlarla iyi ilişkiler içindeyiz, nasıl bu tür bir saldırı gerçekleşir anlamakta güçlük çekiyoruz" ifadesini kullandı.
Lyon Başkonsolosu Hilmi Eğe Türemen ise nbsp;Macon'daki Türkleri ziyaret ederek, destek mesajı verdi.
Fransa İslamofobi Gözlemevi, geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkede Müslümanlara yönelik tehdit ve saldırıların yılın ilk üç ayında rekor seviyede arttığı uyarısında bulunmuştu.
Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, geçen yılın ilk üç ayında 37 tehdit ve saldırının kayıtlara geçtiği anımsatılarak, bu sayının yılın ilk üç ayında 5 kat arttığı ve 222'ye çıktığı bildirilmişti.
Yılın ilk üç ayında Müslümanlara yönelik 166 tehdidin ve 56 saldırının gerçekleştiği belirtilen açıklamada, geçen yılın ilk üç ayında ise 12 saldırı ve 25 tehdidin meydana geldiğini hatırlatılmıştı. nbsp; nbsp;
Fransa'da çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa'da en fazla Müslümanın yaşadığı ülkeler arasında ilk sırada geliyor. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...