Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bosna-Hersek yönetiminden Zvornik saldırısını kınadı

/ Kaynak: AA
Bosna-Hersek yönetiminden Zvornik saldırısını kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Olayla ilişkisi olduğu şüphesiyle bir kişi gözaltına alınırken, saldırı nedeniyle Bosna Hersek Bakanlar Kurulu da olağanüstü toplandı.

Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansı'na (SIPA) bağlı polis ekipleri, Zvornik şehrinde dün akşam meydana gelen karakol saldırısıyla ilişkisi olduğu şüphesiyle bir kişiyi gözaltına aldı. SIPA Sözcüsü Kristina Yoziç, yaptığı açıklamada, SIPA ve Bosna Sırp Cumhuriyeti (RS) İçişleri Bakanlığı'na bağlı polis ekiplerinin, bir polisin ve saldırganın hayatını kaybettiği, iki polisin yaralandığı karakol saldırısıyla ilişkisi olduğu şüphesiyle bir kişiyi gözaltına aldığını belirterek, şüphelinin SIPA'nın Tuzla şehrindeki bölge ofisinde sorgulandığını söyledi. Yoziç ayrıca, olayla ilgili tanıkların da ifadesine başvurulduğuna, ayrıca iki farklı adrese operasyon düzenlendiğini vurguladı. Bu arada, Bosna Hersek Savcılığı'nın talimatıyla olayın araştırılması amacıyla savcı ve uzmanlardan oluşan özl bir ekip kuruldu. Öte yandan, saldırı nedeniyle bugün Bosna Hersek Bakanlar Kurulu da olağanüstü toplandı.
- Devletin zirvesinden kınama
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç, Zvornik'teki saldırıyı "klasik terör eylemi" olarak nitelendirerek, saldırıyı kınadı. Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Şefik Caferoviç de Zvornik'teki polis karakoluna yapılan silahlı saldırıyı en sert şekilde kınadığını belirterek, "Polis karakoluna yapılan saldırı, devlete ve ülkede bir arada yaşama yapılmış bir saldırıdır" ifadesini kullandı. Zvornikli vatandaşlara sağduyulu olma çağrısında bulunan Caferoviç, "Bosna Hersek'teki tüm ilgili kurumlardan bu tür saldırıların gelecekte tekrarlanmaması için gerekli önlemleri almasını talep ediyorum" dedi. Bosna Hersek Federerasyonu Başbakanı Fadil Novaliç ise yayımladığı yazılı açıklamaya saldırıyı kınadı. Açıklamada, "Bu saldırı, doğrudan Bosna Hersek'e ve etnik kimliği, dini ya da siyasi görüşü önemli olmaksızın tüm vatandaşlara yapılmış bir saldırıdır" ifadesine yer verildi.
- Olay
Nerdin İbriç isimli saldırgan tarafından ülkenin kuzeydoğusundaki Zvornik şehrindeki polis karakoluna düzenlenen silahlı saldırıda bir polis hayatını kaybetmiş, iki polis de yaralanmıştı. Saldırgan da çıkan çatışmada hayatını kaybetmişti. Saldırıda Dragan Curiç isimli polis hayatını kaybederken, Stevo Milanoviç ve Jelyko Gayiç de yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Yaralı polislerin hayati tehlikesi bulunmadığı açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...