IŞİD Bağdat'ta stratejik bölgeleri ele geçirdi

IŞİD Bağdat'ta stratejik bölgeleri ele geçirdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Terör örgütü DAİŞ'in, Irak'ın başkenti Bağdat'a bazı stratejik öneme sahip bölgeleri ele geçirdi.

Irak ordusundan isminin açıklanmasını istemeyen yüksek rütbeli bir subay, yaptığı açıklamada, IŞİD ile güvenlik güçleri ve Haşdu'ş-Şabi (Halk Topluluğu) milis grupları arasında şiddetli çatışmaların meydana geldiğini, IŞİD'in Bağdat'a 30 kilometre uzaklıktaki bazı stratejik bölgeleri ele geçirdiğini belirtti.

IŞİDin, saldırıda 11 bomba yüklü araç kullandığını, örgüte mensup 2 intihar eylemcisinin Irak ordusu ile Haşdu'ş-Şabi'nin savunma hattına girerek orduya ait araçları imha ettiğini ifade eden subay, çatışmaların ardından IŞİDin ilerleme kaydettiğini söyledi.

Söz konusu bölgelerin terör örgütü tarafından ele geçirilmesinin, Bağdat için ciddi tehdit oluşturduğunun altını çizen yüksek rütbeli subay, IŞİD'in denetimine geçen bölgelerle Bağdat arasındaki yerleşim yerlerinde silahsız nüfusun bulunduğunu ve örgütün sert bir direnişle karşılaşmasının muhtemel görünmediğini kaydetti.

IŞİDin ele geçirdiği bölgelerin geri alınması için takviye birlikler gönderildiği ve çatışmaların devam ettiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...