Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Baltimore'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

/ Kaynak: AA
Baltimore'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Baltimore Belediye Başkanı Blake, Freddie Gray'in gözaltındayken ölümünden sonra olayların çıktığı kentte 6 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağını kaldırdı

ABD'nin Baltimore kentinde siyahi genç Freddie Gray'in gözaltındayken hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylar nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Freddie Gray'in geçen pazartesi cenaze töreninin ardından kentte şiddet içeren olayların çıkması üzerine salı gününden itibaren gece 10 ile sabah 5 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Baltimore'de salı gününden sonra düzenlenen protestolar ise genelde olaysız geçmiş ve Gray'ın gözaltına alınmasına karışan 6 polis memuru hakkında dava açılması kararı da kentteki gerilimi yumuşatmıştı. Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings-Blake, yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının gerektiğinden uzun süre yürürlükte kalmasını istemediğini söyledi. Blake, "Sokağa çıkma yasağı ilan etmedeki birinci önceliğim, kamu huzurunu, Baltimore halkının güvenliği, sıhhati ve refahını emniyete almaktı. Bu kolay bir karar değildi, ancak kentimizde sükunetin yeniden sağlanmasına katkı sağlamak için gerekli olduğunu hissettiğim bir karardı" dedi. Kentteki olayların ardından bölgeye 3 bin Ulusal Muhafız askeri ile bazıları eyalet dışından ilave 1000 polis konuşlandırılmıştı. Baltimore'in bağlı olduğu Maryland eyaleti valisi Larry Hogan, askerler ve takviye polislerin de gelecek birkaç gün içinde kentten ayrılmasının planlandığını belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...