Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bosna Hersek baharda bir başka güzel

/ Kaynak: AA
Bosna Hersek baharda bir başka güzel

DÜNYA Haberleri  / AA

Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Bosna Hersek, ilkbaharın gelmesiyle bambaşka bir güzelliğe büründü.

Dört asırdan daha uzun bir süre Osmanlı hakimiyetinde kalan Bosna Hersek'te, o döneme ait cami, köprü, han, hamam, kütüphane ve medrese gibi eserlerin yanı sıra yemyeşil ormanlar, mesire alanları ve nehirler de ziyaretçileri ilgisini çekiyor. Ülkeyi ziyaret edeceklerin ilk görmesi gereken şehir şüphesiz Saraybosna. Açık hava müzesi görünümündeki Saraybosna, şehrin ortasından geçen Milyatska Nehri ile ikiye bölünmüş yeşil bir vadiyi andırıyor. Şehrin kalbi olan tarihi Başçarşı, tarihin izlerinin en iyi şekilde korunduğu bölge. Tek katlı dükkanları, sebili, bakırcıları, kuyumcuları ve taş sokaklarıyla Kapalı Çarşı'nın üstü açık minyatürünü andıran Başçarşı'nın yanı sıra şehre sadece 10 dakika uzaklıktaki İlica semtinde bulunan mesire alanları ve yemyeşil parkları da ziyaretçilerin görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu döneminde "Avrupa'nın ilk tramvayı"nın kullanıldığı Saraybosna'da, sonraki yıllarda yenilenen tramvaylarla, şehir turu da yapılabilir. Saraybosna'yı ziyaret edeceklerin uğraması gereken yerlerden biri de Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarının da bulunduğu Kovaçi Şehitliği.
MOSTAR VE KONYİTS
Ülkenin güneyindeki "Hersek" bölgesi de tarihi ve doğa güzellikleriyle görenleri hayran bırakıyor. Ülkeyi ziyaret edecekler, zümrüt yeşili Neretva Nehri'ni, Mostar kentindeki taştan yapılmış evleri, Osmanlı camilerini, konakları ve Mostar Köprüsü'nü de mutlaka görmeli. Mostar ziyaretinin ardından, şehir merkezinden sadece 15 dakika uzaklıkta olan Blagay'daki tarihi Alperenler Tekkesi de ziyaret edilebilir. Buna Nehri'nin kaynağında bulunan tekkede, Balkanlar'ın Müslümanlaşmasında önemli etkisi olan Anadolu erenlerinden Sarı Saltuk'a atfedilen bir türbe de bulunuyor. Saraybosna-Mostar arasındaki Konyits şehri ise mola vermek için en uygun yerlerden. Neretva Nehri'nin ikiye böldüğü şehri, nehrin üzerindeki Osmanlı eseri olan tarihi Konyits Köprüsü birleştiriyor.
VRANDUK'U ZİYARET EDİN
Bosna Hersek, Saraybosna, Mostar, Travnik gibi bilindik şehirlerinin yanı sıra özellikle orta ve kuzeybatı kesimlerinde de birçok tarihi ve doğal güzelliğe sahip bir ülke. Ülkenin orta kesimlerindeki Zenitsa şehrine 15 dakika uzaklıktaki Vranduk Kalesi, adeta ziyaretçilerini Ortaçağ'a geri götürüyor. Bosna Krallığı döneminde bir kayanın üzerine inşa edilen Vranduk Kalesi, tarihin farklı dönemlerinde savunma amacıyla kullanıldı. Kalenin yanı sıra tarihi evleriyle Vranduk kasabası da özellikle tatil günlerinde ülkenin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...