Yeryüzü Doktorları, Nepal ve Gazze'de yaraları sarıyor

/ Kaynak: AA
Yeryüzü Doktorları, Nepal ve Gazze'de yaraları sarıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

'Yeryüzü Doktorları, bu dönemde özellikle yıkılan bazı sağlık tesislerinin onarımını yaptıktan sonra ayağa kalkma, yani sabit sürecine yöneldi.'

Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Kınık, Nepal'de meydana gelen deprem sonrasında özellikle yıkılan sağlık tesislerinin onarımına ilişkin projeler yürüttüklerini söyledi. Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin 2000 yılında uluslararası yardım amaçlı kurulduğunu dile getirdi. Sağlık alanındaki faaliyetlerini 40 ülkede aralıksız sürdürdüklerini belirten Kerem Kınık, Nepal'de 25 Nisan'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremi hatırlattı. nbsp;
Bu yer sarsıntısının büyük bir yıkıma yol açtığını anımsatan Kınık, şöyle devam etti: "8 bin civarında can kaybının yaşandığı, 190 bin evin yıkıldığı ve milyona yakın kişinin evsiz kaldığı Nepal için Yeryüzü Doktorları ilk günden itibaren harekete geçti ve tıbbi arama kurtarma ekiplerini bölgeye gönderdi. Depremin ardından çalışmaları 3 dönemlik periyotlarda hazırladık. İlk dönemde, arama kurtarma faaliyetlerini tamamladık. Daha sonra erken toparlanma dönemine geçtik. Yeryüzü Doktorları, bu dönemde özellikle yıkılan bazı sağlık tesislerinin onarımını yaptıktan sonra ayağa kalkma, yani sabit sürecine yöneldi. Buna ilişkin projeler üzerinde çalışmaktayız."
GAZZE'DEKİ FAALİYETLER
Kınık, geçen yıl, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından bölgede büyük bir rehabilitasyon programı başlattıklarını anlattı. Gazze'de 3 fizik tedavi merkezinin faaliyete geçirildiğini dile getiren Kerem Kınık, 5 bin 400 dolayında engelli ve yaralıya evde bakım hizmeti sunduklarını belirtti. Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi'ni de gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Kınık, "Kongre ile farklı bölgelerden gelen 700 akademisyen, bilimsel bir etkinlikte buluştu. Hem barışın hem de normalleşme sürecinin sağlanması için yapılan bir faaliyetti. Bu anlamda da Genç Yeryüzü Doktorları, yaptıkları faaliyetlerle bizlere destek oluyorlar. Onlarla birlikte yeryüzüne iyiliği taşımaya, muhtaç coğrafyalara ulaşmaya gayret ediyoruz" diye konuştu. Kerem Kınık, 5 bine yaklaşan gönüllü ve 4 bini aşan Genç Yeryüzü Doktorları üyesiyle, psiko-sosyal destekle, mahrum coğrafyalara ulaşmaya gayret ettiklerini de sözlerine ekledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...