Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nijerya'da 25 kadın ve çocuk kurtarıldı

/ Kaynak: AA
Nijerya'da 25 kadın ve çocuk kurtarıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın kalesi Sambisa Ormanı'na düzenlenen operasyonda 25 kadın ve çocuk kurtarıldı, çok sayıda militan öldürüldü.

Nijerya ordusu, ülkenin kuzeydoğusundaki Sambisa Ormanı'nda Boko Haram'a karşı operasyon düzenlediklerini açıkladı. Ordu Sözcüsü Albay Sani Osman, yaptığı açıklamada, "Birliklerimiz bugün Boko Haram teröristleriyle girdikleri çatışmada 7 kampı yok etti. Çok sayıda terörist öldürüldü, çeşitli uçaksavar topu, RPG tipi roketatar ve yüksek kalibreli silahlar ele geçirildi. Askerler, örgütün elinde tutsak 25 kadın ve çocuğu da kurtardı" ifadelerini kullandı.
Osman, operasyonda bir askerin hayatını kaybettiğini, bir askerin de yaralandığını belirtti.
Nijerya ordusunun, Sambisa Ormanı'nda Boko Haram'a düzenlediği son 3 operasyonda 687 kadın ve kız çocuğu örgütün elinden kurtarılmıştı. Ordu, Adamawa eyaletinde örgütten kaçan 260 kadın ve kız çocuğunu kurtarmıştı.
Nijerya ordusu, kısa süre önce Adamawa, Borno ve Lobe eyaletlerinde Boko Haram militanlarının elindeki yerlerin kurtarıldığını açıklamıştı. Örgüte karşı operasyonların artmasının, teröristleri Sambisa Ormanı'ndaki sığınaklarına çekilmeye ittiği sanılıyor.
Ülkenin kuzeydoğusunda bulunan ve kuzeydoğuda Borno, Yobe, Bauchi ve Gombe'den kuzeybatıda Kano ve Jiwaga eyaletlerine kadar uzanan 60 bin kilometre karelik Sambisa Ormanı'nın büyüklüğü Nijerya ordusunun Boko Haram'la mücadelesini güçleştiriyor.
Adı yerel Hausa dilinde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, yaklaşık 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'nın kuzeyinde 2002 yılında kuruldu. Örgütün, liderleri Muhammed Yusuf'un 2009'da gözaltındayken ölmesinin ardından başlattığı kitlesel şiddet eylemlerinde binlerce kişi yaşamını yitirdi, binlercesi de yerlerinden oldu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...