Dünyanın saygın üniversitelerinden AB'ye göçmen tepkisi

Dünyanın saygın üniversitelerinden AB'ye göçmen tepkisi

DÜNYA Haberleri

Oxford, Harvard ve Princeton gibi saygın üniversitelerden 300 göçmenlik uzmanı ve akademisyen AB göçmenler hakkındaki kararını kınadı.

Avrupa Birliği'nin, Libya açıklarına savaş gemileri gönderip, göçmen kaçakçılarının teknelerini imha kararına tepkiler büyüyor. Göç alanında çalışan Oxford, Harward ve Princeton gibi saygın üniversitelerden 300 akademisyen ve uzman, bir deklarasyon yayınlayarak AB'nin bu kararını kınadı. Açıklamada, "Dünyanın en zengin ülkelerinin donanma ve teknoloji yardımıyla savaşların yıkıp geçtiği ülkelerden gelen en yoksul insanların ölümüne yol açacak bu planı vicdanen nasıl açıklıyor?" diye soruldu. OpenDemocrasy'nin sitesinde yayınlanan oldukça sert açıklamada "Sapıklığın tarihinde bile böyle bir şeyi arasanız bulamazsınız" ifadesi kullanıldı. Açıklamada AB'nin bu adımla 'köle ticaretini engelleyeceği' yönündeki iddiasına da tepki gösterilirken, "Akademi tarihinde köleliğin anlamı çok acı bir şekilde açıktır. Bugün Akdeniz'de olanların ise transatlantik ötesi köle ticaretiyle yakından uzaktan alakası yoktur" denildi. Avrupa Birliği, göçmen kaçakçılarının teknelerini 'yok etme' misyonuyla her yıl Akdeniz'de 1800 can alan göçün önlenebileceğini açıklamıştı. NATO da siyasi yetki verilirse gemilerinin bu misyon için kullanılmasına yeşil ışık yakmıştı.
KAYNAK: AFP

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...