Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Suudi Arabistan'daki saldırıyı kınadı

/ Kaynak: AA
Dünya Müslüman Alimler Birliği, Suudi Arabistan'daki saldırıyı kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Suudi Arabistan'ın Şiilerin yoğunlukta olduğu Katif kentinde, bir camiye düzenlenen "intihar saldırısını" kınadı.

Birlik Başkanı Yusuf el-Karadavi ve Genel Sekreteri Ali Karadaği'nin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, 21 kişinin ölümüne neden olan saldırının "planlayıcıları ile tüm sorumlularının" bulunması ve yargılanması istendi. Mezhebi gerekçelerle namaz kılan insanları ve Allah'ın evini hedef alan, haksız yere suçsuz insanları öldüren, İslam'ın ve Müslümanların imajını zedeleyen, insanları birbirine düşüren bu tür saldırıların çirkin bir suç olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu saldırıyı yapanlar kim olursa olsun en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.
Tüm Müslümanların "fitneye" karşı uyarıldığı açıklamada, mezhebi farklılıkları ön plana çıkaran çağrı ve söylemlerden uzak durulması talep edildi.
- İntihar eylemcisi Suudi Arabistan vatandaşı
Öte yandan Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, intihar eylemcisinin Salih bin Abdurrahman Salih el-Kaşami isimli Suud vatandaşı olduğu ve DAEŞ'ten talimat alan bir terör hücresine bağlı olduğu iddiasıyla arananlar listesinde bulunduğu belirtildi.
Suudi Arabistan'ın doğusunda Katif ilinin Kadih beldesindeki İmam Ali bin Ebi Talib Camisi'ne cuma günü düzenlenen intihar saldırısında 21 kişi ölmüş, 102 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...