Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'deki Ahıska Türklerinin 'Paralel Yapı' rahatsızlığı

/ Kaynak: AA
ABD'deki Ahıska Türklerinin 'Paralel Yapı' rahatsızlığı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ahıska Türk Amerikan Dernekleri Konseyi Başkanı Şahbandarov: 'Hiçbir gücün bizi devletimizle karşı karşıya getirmeye gücü yetmeyecek'

ABD'deki Ahıska Türk Amerikan Dernekleri Konseyi Başkanı İslam Şahbandarov, Massachusetts eyaletinde düzenlenecek Ahıska Konferansı'nın kendileriyle ilgisinin bulunmadığını belirterek "Biz Ahıska Türklerinin birlik ve bütünlüğünden rahatsız olanlar, her fırsatta bize zarar vermek ve huzurumuzu bozmaktan maalesef kaçınmıyorlar" dedi. Şahbandarov, Massachusetts eyaletinin West Springfield bölgesindeki Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi'nde yaptığı basın açıklamasında, "Paralel Yapı"nın Ahıska Türkleri arasına nifak sokmaya çalıştığını savunarak "Hiçbir gücün bizi devletimizle karşı karşıya getirmeye gücü yetmeyecektir" diye konuştu.
Massachusetts'te bugün yapılacak Ahıska Konferansı'nın "Paralel Yapı" tarafından organize edildiğini ifade eden Şahbandarov, bunun, Ahıska Türkleri arasındaki birlik ve beraberliği bozmaya yönelik bir girişim olduğunu söyledi.
Türkiye'nin, 1944'ten bu yana 70 yılda üç sürgün görmüş, Ahıska Türklerinin tarihte çektiği sıkıntıları canı gönülden paylaşarak her zaman onların yanında olduğunu anımsatan Başkan Şahbandarov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Şahbandarov şunları kaydetti:
"Ne yazık ki bugünlerde Ahıska Türkleri arasına fitne, fesat ve nifak tohumları ekip onları devletleriyle karşı karşıya getirerek devlete olan sevdalarını çekemeyen bazı çevrelerin, paralel oluşumların girişimlerinden, tarifi mümkün olmayan büyük bir üzüntü duyuyoruz. Bu tür Ahıska Türkünü bölüp zaafa düşürmek isteyen, bizi asla temsil etmeyen bir grubun çalışmalarının, tüm dünyada olduğu gibi burada yaşayan biz Ahıskalılar arasında da derin bir infiale yol açtığını bilmenizi isteriz."
Ahıska Konferansı'nın insanları bölmeyi ve ana yurtlarıyla olan muhabbet ve saygıya dayalı ilişkilerini bozmayı hedeflediğini ifade eden Şahbandarov, "Bu tür programlardan dolayı kendimizi yaralanmış hissediyoruz. Biz Ahıska Türklerinin birlik ve bütünlüğünden rahatsız olanlar, her fırsatta bize zarar vermek ve huzurumuzu bozmaktan maalesef kaçınmıyorlar" dedi.
Şahbandarov, sözlerini "Ahıska Türklerinin özel cemaat çıkarları uğruna istismar edilmelerine karşı çıkacağımız gibi, hiç kuşkusuz muhatap edilmek istenen Türkiye Cumhuriyeti aleyhine faaliyetlerin de her daim takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz" diyerek tamamladı.
Ahıska Türk Amerikan Dernekleri Konseyi, Massachusetts, Ohio, Pensilvanya, Kentucky, Georgia, Oregon, Missouri ve New Jersey eyaletlerinde yaşayan Ahıskalı Türk derneklerinin oluşturduğu çatı kuruluşu olarak biliniyor. ABD'de, 15 binden fazla Ahıska Türkü yaşıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...