Katil Esad'a büyük darbe: O komutan öldürüldü

Katil Esad'a büyük darbe: O komutan öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Suriye'de meşruiyeti kalmayan Esad'ın bir kaç ay önce mevzisinde ziyaret ettiği çok yakın komutanlarından Abduzzeyn Sakr'ın öldürüldüğü ortaya çıktı.

Suriye'de 4 yıldır halkını katleden Esad rejimi bugünlerde ağır yenilgilere uğruyor. İdlib'i alan muhalifler, Halep'te de büyük başarı kaydetti. Rejim karargahlarına düzenlenen saldırılarda son haftalarda 300'e yakın rejim askeri öldürüldü. Bunların 90'ı Esad'ın üst düzey komutanları. Muhalifler tarafından öldürülen komutanlardan birinin, Esad'ın geçtiğimiz aylarda ziyaret ettiği komutan olduğu ortaya çıktı. El Arabiya'ya göre Esad'a yakınlığıyla bilinen komutanın ismi Abduzzeyn Sakr. Savaşın başladığı günden bu yana ilk kez Esad'a bağlı Cumhuriyet Muhafızları'ndan bir teğmen öldürüldü. Esad, Şam'ın doğusundaki Cobar bölgesindeki cephe hattında askerlerle bir araya gelmiş, mevzide askerlerle yemek yemiş, komutanlarla konuşmuştu. (Kaynak: STAR)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...