Katil Esad ve terör örgütü arasında korkunç işbirliği!

/ Kaynak: AA
Katil Esad ve terör örgütü arasında korkunç işbirliği!

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin Tedmur (Palmira) kentindeki muhalifler, DAEŞ'in bölgedeki infazlarından 'çıkış yollarını kapatan' rejimi sorumlu tutuyor.

Bölgedeki muhalif yapılanmaların koordinasyonundan sorumlu Halid el-Humsi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in, kenti ele geçirdikten sonra milis, asker ve rejimle irtibatı olan yüzlerce kişiyi alıkoyduğunu belirterek, "Bunları meydanlarda grup grup infaz etti" dedi. Bir evde saklanırken örgüt militanları tarafından yakalanan 17 askerin de aynı şekilde katlettiğini aktaran Humsi, "Öldürülenlerin sorumluluğu rejime aittir çünkü milislerin ve sivillerin kentten çıkmasını engellemek için Humus yolunu kapattı" ifadesini kullandı. Humsi, DAEŞ'in rejim askerlerini Humus'taki "T4 askeri havaalanı"ndan çıkarmasının ardından dün ülkenin en önemli fosfat yataklarından Huneyfis'i de ele geçirdiğini bildirdi. Rejimin kente hava saldırıları düzenlediğini aktaran Humsi, DAEŞ militanlarının bulunmadığı Palmira'nın merkezi ve tarihi eserlerin yer aldığı noktalarda yoğunlaşan söz konusu saldırılar sonucu, 13 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti. Aktivistler, örgütün 22 Mayıs'ta Tedmur'de 280 kişiyi, bölge sakinlerinin önünde infaz ettiğini ifade etmiş, Suriye resmi haber ajansı (SANA) da pazar günü geçtiği haberinde, "DAEŞ'in Tedmur'u ele geçirmesinden bu yana kentte 400 sivili öldürdüğünü" iddia etmişti. DAEŞ, Suriye ordusuyla girdiği çatışmaların ardından 20 Mayıs'ta tarihi Tedmur kentini ele geçirmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...