ABD'li senatörden Başkan Obama'ya Irak için çağrı: 10 bin asker gönderelim

ABD'li senatörden Başkan Obama'ya Irak için çağrı: 10 bin asker  gönderelim

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obama'nın Irak'tan birlikleri erken çektiğini savunan Senatör McCain, "Bölgeye en az 10 bin asker göndermeliyiz" dedi

Irak'ta Ramadi kenti ile Suriye'de bazı bölgelerin IŞİD tarafından ele geçirilmesinden sonra ABD'de asker gönderme konusu yine gündeme geldi. CBS televizyonunun yayınına katılan ABD'li Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Başkan Barack Obama'nın ABD birliklerini Irak'tan çok erken çektiğini savundu. McCain şöyle konuştu: "Obama'nın IŞİD'e yönelik sadece hava operasyonları yapılması stratejisi yanlış. ABD'nin Irak'a daha fazla hava gücü göndermesinin yanı sıra muharip kara birlikleri de yollaması gerekiyor. Bunun için en az 10 bin asker gönderilmeli." ABD Başkanı Obama, Ramadi kentinin düşmesini, "taktiksel yenilgi" olarak değerlendirmiş, daha önce yaptığı açıklamalarda ise IŞİD'le savaşın yıllar alacağını belirtmişti.
MUHALİFLERE DESTEK İDDİASI
Bu arada Türkiye'nin, Suriye muhalefetine hava desteği vereceği iddia edildi. Ankara'nın bu konuda Washington ile prensipte anlaştığının öne sürülmesi üzerine ABD'den açıklama geldi. Pentagon, "Suriye'de muhaliflere yönelik hava desteği verilmesi yönünde henüz mutabakata varılmadı. Bu yönde görüşmeler sürüyor" açıklamasını yaptı.
ESAD, RAKKA'YI VURDU: 140 ÖLÜ
Öte yandan Suriye televizyonu, ordunun Rakka'ya hava operasyonu düzenlediğini açıkladı. Televizyonun haberine göre IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'daki operasyonda en az 140 militan hayatını kaybetti. IŞİD'e bir darbe de vurmak üzere Irak ordusu harekete geçti. Ordu birliklerinin Ramadi şehri için başlattığı operasyona Şii Halk Topluluğu milisleri ve Sünni aşiret grupları da destek veriyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...