Reyhanlı'dan 1 ayda 15 bin kişi Suriye'ye döndü

Reyhanlı'dan 1 ayda 15 bin kişi Suriye'ye döndü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İdlib'e bağlı Cisr Eş Şuğur ilçesini muhaliflerin ele geçirmesinin ardından Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyeliler ülkelerine dönmeye başladı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı askerlerin kontrolündeki İdlib'e bağlı Cisr Eş Şuğur ilçesini muhaliflerin ele geçirmesinin ardından?Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyeliler ülkelerine dönmeye başladı. Pasaportu olan Suriyeliler Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapıyor. Pasaportu olmayan Suriyeliler ise başvurdukları Hac Konaklama Tesisleri'ndeki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) bürosunda yapılan işlemlerinin ardından otobüslerle getirildikleri sınır kapısından ülkelerine dönüyor. Son bir ayda 15 bin Suriyeli ülkesine dönerken, gidenlerin sayılarının önümüzdeki günlerde de artması bekleniyor. Ülkesine dönen Ahmet İbrahim, İdlib, Cisr Eş Şuğur ve çevresindeki kasabaların muhaliflerin kontrolünde olduğu için bölgenin güvenli olduğunu belirterek, "4 arkadaşımla gelmiştim, şimdi geri dönüyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...