Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa Konseyi'nden Mısır Müftüsü'ne çağrı

/ Kaynak: AA
Avrupa Konseyi'nden Mısır Müftüsü'ne çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, Cumhurbaşkanı Mursi ve darbe karşıtlarının idam cezalarına onay vermemesini istedi

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, nbsp; Mısır Müftüsü Şevki İbrahim Abdulkerim Allam'dan darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı MuhammedMursi ve darbe karşıtlarına verilen idam cezalarını onaylamamasını talep etti.

Avrupa Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Jagland, Allam'a yazdığı mektupta, "Mursi ve 100'ün üzerinde aktivist hakkındaki idam kararını onaylamamanızı rica ediyoruz" ifadesini kullandı.

Mektupta Avrupa Konseyi'nin insan haysiyetini tehdit eden, insanlık dışı ve acımasız bir cezalandırma olan idam cezasına "kesinlikle" karşı olduğu belirtildi.

Jagland'ın mektubunda, şu ifadelere yer verildi :

"İdam cezası geri döndürülemeyen bir karardır. Avrupa Konseyi'nin çalışmalarıyla Avrupa, idam cezasının uygulanmadığı bir kıta olmuştur. Biz bunun bütün dünyada uygulanmasını ve Mısır'ın da içinde olduğu en yakın komşularımıza kadar genişletilmesini istiyoruz."

Kahire Ceza Mahkemesi 16 Mayıs'ta görülen "Katar ile Casusluk" ve "Hapishaneler Baskını" olarak bilinen iki ayrı davada aralarında askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan nbsp; Mısır Cumhurbaşkanı MuhammedMursi ve Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de bulunduğu 166 kişinin idamlarına dair görüşünü almak amacıyla Mısır Müftülüğü'ne evraklarını sevk etmişti.

Mısır Müftülüğü'nün görüşünün ardından mahkeme, 2 Haziran'da düzenlenecek oturumda kararını açıklayacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...