Poroşenko: 'Artık izin vermeyeceğiz'

Poroşenko: 'Artık izin vermeyeceğiz'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko açıklamalarda bulundu

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, geçen yıl ayrılıkçıların elinden kurtarılan Slavyansk ve Kramatorsk kentlerini ziyaretinde, saldırganların artık buralara girmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Poroşenko, ziyareti kapsamında doğudaki operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nde askerlerle bir araya geldi. Poroşenko, 2 Rus askerini yakalayan Ukraynalı askerleri devlet nişanı ve madalyasıyla ödüllendirdi.
Kramatorsk'ta bir fabrikayı ziyaret eden Poroşenko, adil ve demokratik seçimlerin yapılmasının doğuda yeniden barışın sağlanmasının güvencesi olduğunu belirtti.
Hiç kimsenin Ukrayna veya Donbas ile güç diliyle konuşmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Poroşenko, "Biz, artık buralara, Kramatorsk'a saldırganların girmesine izin vermeyiz. Çünkü bu topraklar bizim ve onu savunmaya kadiriz" dedi.
Slavyansk'ta bir okulda eğitim yılının sona ermesi nedeniyle düzenlenen "son zil" törenine de katılan Poroşenko, ülkesinin doğuda barışın temin edilmesi için gereken her şeyi yapacağını, saldırgana karşı mücadelesini sürdüreceğini ve yabancı askerlerin ülkeden çıkarılması için çaba göstereceğini dile getirdi.
Tüm dünyanın Ukrayna'nın yanında olduğunu ifade eden Poroşenko, ülkenin doğusunun uluslararası ortaklarının desteğiyle yeniden kalkındırılacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...