Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde saldırı: 6 ölü

/ Kaynak: AA
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde saldırı: 6 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde etnik Pigme grubuna bağlı milislerin düzenlediği saldırıda Bantu etnik grubundan altı kişinin öldüğü bildirildi.

Ülkenin güneyinde Katanga bölgesine bağlı Manono kasabasındaki yetkililerden Francois Kazembe, Pigme milislerinin, Manono'da düzenlediği saldırı sonucu 10 Bantu'nun yaralandığını, altısının da öldüğünü açıkladı. Milislerin Bantulara ait 50'ye yakın evi ateşe verdiğini söyleyen Kazembe, çok sayıda kişinin evsiz kaldığını, bazılarının da korkudan komşu kasabalara sığındığını ifade etti. Yerel yetkililerden Juvenal Kitungwa ise uzun zamandır barış içinde yaşayan iki etnik grubun uzlaşması gerektiğini vurgulayarak, birkaç gün içinde bölgedeki askeri gücün artırılacağını dile getirdi.
Ülkedeki BM İstikrar Misyonu'nun (MONUSCO) Başkanı Martin Kobler, doğudaki Lumbashi bölgesinde geçen hafta düzenlendiği basın toplantısında, bir seneyi aşkın süredir Bantular ve Pigmelerin çatıştığını, son beş ayda 200'e yakın kişinin öldüğünü bildirmişti.
Orta Afrika'nın ilk sakinlerinden olan ve boyları 1 buçuk metreyi aşmayan Pigmeler, Papua Yeni Gine ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yaşıyor.
Belçika'dan bağımsızlığını ilan eden 68 milyon nüfuslu Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki 200'den fazla etnik grubun yüzde 80'i Bantulara mensup. Sık sık etnik gruplar arasında çatışmalara sahne olan ülkede yaklaşık 50 bin Pigme bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...