Kremlin Sarayı 89 kişinin Rusya'ya girişini yasakladı

/ Kaynak: İHA
Kremlin Sarayı 89 kişinin Rusya'ya girişini yasakladı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kremlin; üst düzey bürokrat, siyasetçi, askeri uzmandan oluşan 89 kişilik kara liste oluşturdu.Listede ismi bulunanların ülkeye girişi yasak

Avrupa ülkeleri Rusya'ya yaptırımlarını artırırken, Rusya da karşı uygulamalarla cevap vermekte gecikmiyor. Rusya'nın politikalarını tenkit ve iç işlerine müdahale eden, ülkedeki muhalif gruplarla işbirliği yapan ve maddi destek sağlayan kişilere ülkeye girme yasağı getirildi.
LİSTEDE ÖNEMLİ İSİMLER YER ALDI
Yasaklılar listesinde; Almanya'dan Birlik Grubu Başkan Yardımcısı Michael Fuchs ve Yeşil liderler Daniel Cohn-Bendit, CDU Dış Politika Uzmanı Karl-Georg Wellmann, Federal Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Katrin Suder, Hava Kuvvetleri Müfettişi Bernd Posselt ve Avrupa Parlamentosu Yeşiller Partisi Başkanı Rebecca Harms yer aldı. Avrupa ülkelerinden Rusya'ya giriş yasağı bulunanlar listesinde, İngiliz Milletvekili Malcolm Rifkind, Belçika eski Başbakanı Guy Verhofstadt, Çek Cumhuriyeti eski Dışişleri Bakanı Karel Schwarzenberg, Letonya eski Dışişleri Bakanı ve eski Avrupa Komiseri Sandra Kalniete, İngiliz diplomat ve istihbarat servisi MI6 eski Başkanı Robert John Sawers, Estonya Adalet Bakanı Urmas Reinsalu, İngiliz eski milletvekili Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ve Polonya eski Başbakanı Jerzy Buzek'in isimleri bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...