Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuk istismarına BM komisyonu

Çocuk istismarına BM komisyonu

DÜNYA Haberleri

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Fransız askerlerin çocuklara cinsel tacizde bulunduğu iddiaları üzerine, BM bağımsız uzmanlar paneli oluşturacak.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) görev yapan Fransız askerlerin çocuklara cinsel tacizde bulunduğuna ilişkin iddialar üzerine, BM'nin bu tür konuları ele alış biçimini inceleyecek bağımsız uzmanlar paneli oluşturacağı bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, OAC'deki cinsel taciz iddialarına muhatap olan Fransız askerlerinin BM otoritesi altında olmadığını hatırlattı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Dujarric, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, söz konusu gelişme üzerine, cinsel taciz iddialarının soruşturulma yöntemini inceleyecek bağımsız uzmanlar paneli oluşturacağını söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Panelin, OAC örneğinde de olduğu gibi BM otoritesi dışında bulunan askerlere yönelik iddiaların incelenmesi konusunda BM sisteminin durumunu gözden geçireceğini ifade eden Dujarric, uzmanların, genel anlamda bu tür ciddi bilgiler karşısındaki BM sisteminin genel tutumunu da değerlendireceklerini kaydetti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
BM Genel Sekreteri Ban'ın OAC'de askerlerin cinsel tacizde bulundukları iddiaları ve çeşitli BM kuruluşlarının bu iddiaları değerlendiriş biçimi nedeniyle derin rahatsızlık duyduğunu anlatan Dujarric, "Ban'ın bu paneli oluşturmaktaki amacı, BM'nin cinsel taciz mağdurlarına sahip çıkmasını temin etmek. Özellikle de kendilerini korumak için gelenler tarafından istismara uğramışlarsa" dedi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Dujarric, birkaç gün içinde değerlendirme komitesine kimin liderlik edeceği ve incelemenin çerçevesine ilişkin bilgi vereceklerini söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
BM yetkilisi Anders Kompass'ın sızdırdığı BM belgelerinde, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Fransız barış gücü askerlerinin, çocukları yiyecek ile kandırarak taciz ettiğine ilişkin bilgiler yer almıştı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
BM yetkilisi Kompass, taciz iddialarına ilişkin gerekenin yapılmadığını düşünerek gizli belgeleri Fransız yetkililere sızdırmıştı. BM ise, gerekenin yapılmadığı iddialarını reddetmişti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Konuya ilişkin Fransa'daki soruşturmanın devam ettiği bildirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...