Çad'daki patlama ile ilgili 74 kişi gözaltına alındı

/ Kaynak: AA
Çad'daki patlama ile ilgili 74 kişi gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Çad'ın başkenti Encemine'de dün meydana gelen patlamayla bağlantılı olduğundan şüphelenilen 74 kişi gözaltına alındı.

Çad Başsavcısı Alkhassim Hamisse gazetecilere açıklamasında, aralarında Nijerya, Çad ve Kamerun'da Boko Haram'ın silah ve mühimmat kaçakçılığı koordinatörlüğünü yürüten Bahana Fanaye'nin de bulunduğu 74 kişinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını belirtti.
Hamisse, Mahamat Mustafa adıyla da bilinen koordinatörün Boko Haram lideri Ebubekir Şekau'ya ait örgüt üyelerine yönelik Arapça belgelerin de bulunduğu bazı evraklarla yakalandığını söyledi.
Başsavcı Hamisse, Fanaye'nin evinde yapılan aramalarda ise 5 ağır silah ve çok sayıda iletişim malzemesinin ele geçirildiğini vurguladı.
- Başkentte terk edilmiş bomba yüklü araç bulundu -
Öte yandan polis, başkentin Amrigebe mahallesinde terk edilmiş bomba yüklü bir aracın mahalle sakinleri tarafından tespit edildiğini, güvenlik güçlerinin bombayı imha ettiğini açıkladı.
Aracın kime ait olduğuna ilişkin ise bilgi verilmedi.
Encemine'nin 8. bölgesinde dün polisin bir eve düzenlediği operasyon sırasında 5 saldırgandan biri üzerindeki bombayı patlatmış, patlama sonucu 5 polis, 5 terörist ve 1 sivil ölmüştü.
Encemine'de 2 hafta önce düzenlenen 2 saldırıda 34 kişi yaşamını yitirmiş, 105 kişi yaralanmıştı.
Güvenlik yetkilileri, saldırıların Boko Haram militanları tarafından düzenlendiğini açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...