'İran ile nükleer müzakereler daha da kötüye gidiyor'

/ Kaynak: AA
'İran ile nükleer müzakereler daha da kötüye gidiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran ile nükleer müzakereleri yürüten ülkelerin büyük tavizler verdiğini öne sürdü.

Dış İlişkiler ve Güvenlik Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada Netanyahu, müzakerelerin önünde engellerin olduğu yönünde basında yer alan haberlere güvenmediğini belirtti.
Netanyahu, "İran'ın artan istekleri ile buna karşılık İran'ın baskılarına teslim olan büyük devletlerin artan tavizlerini gördüğümüz konuşmalar, beni üzüyor. İran ile nükleer müzakereler günden güne daha da kötüye gidiyor. Söz konusu anlaşma, denetim sisteminin bitirilmesiyle bir-iki nükleer bombaya değil, onlarca yıl içerisinde çok sayıda mühimmata sahip olacak İran'ın büyük devlet olmasının yolunu açıyor" diye konuştu.
Birleşmiş Milletler (BM) Gazze Bağımsız Araştırma Komisyonunun geçen Pazartesi yayınladığı rapora da değinen Netanyahu, BM İnsan Hakları Konseyinden çekilme olasılığını ele alacaklarını söyledi.
İran ile 5+1 ülkeleri, 2 Nisan'da İsviçre'nin Lozan kentinde uzlaşmaya varmış ve nihai anlaşma metninin 30 Haziran'a kadar tamamlanması konusunda mutabık kalmıştı.
BM Gazze Bağımsız Araştırma Komisyonunun geçen Pazartesi 2014'teki çatışmalarda yaşanan insan hakları ihlallerine ilişkin yayımladığı raporda, İsrail'in geçen yıl 6 binden fazla hava ve yaklaşık 50 bin ağır silah saldırısı düzenlediği, Filistin'in ise 4 bin 881 roket ve havan saldırısıyla karşılık verdiği belirtilmişti.
İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'da işlediği insan hakları ihlallerinin cezasız kaldığına değinilen raporda, İsrail'in, hava saldırılarının sivilleri etkileyeceği aşikar olmasına rağmen gözden geçirmemesi, bunun, hükümetinin bir politikası olabileceği sorusunu akıllara getirdiği ayrıca, "Gazze'de 2014'te yaşanan çatışmalarda hem İsrail'in hem de Filistin tarafının savaş suçu işlemiş olabileceği" ifadesine yer verilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...