ABD'li öğretmeni öldüren BAE'li teröriste idam

/ Kaynak: AA
ABD'li öğretmeni öldüren BAE'li teröriste idam

DÜNYA Haberleri  / AA

Abu Dabi'de ABD'li kadın öğretmeni öldüren BAE'li kadın, idam cezasına çarptırıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de işlenen ABD vatandaşı Ibolya Ryan cinayeti davasında kadın sanık Alaa Bader Abdullah el-Haşimi hakkında idam cezası verildi.
Başkent Abu Dabi'deki Federal Yüksek Devlet Mahkemesi, kamuoyunda cinayetin işlendiği alışveriş merkezinin adıyla bilinen "Reem Island" isimli davada, altı çocuk annesi Haşimi'yi (30), ABD'li 3 çocuk annesi Ryan'ı öldürme kastıyla bıçaklamaktan suçlu bularak sanığı idama mahkum etti.
Mahkemeye sunulan sağlık raporunda Haşimi'nin, akıl hastalığının bulunmadığı ve yaptığı eylemlerin bilincinde olduğu aktarıldı.
Sanık Haşimi, mahkemede yaptığı savunmasında "Küçüklüğünden beri akıl hastası olduğunu ve kendisine cinlerin musallat olduğunu" iddia etti.
Haşimi, cinayet suçunun yanı sıra Mısır asıllı ABD vatandaşı bir doktorun evinin önüne bomba düzeneği yerleştirmekten de hüküm giydi. Bununla beraber, internet ortamında ülkesini aşağılayıcı, yanlış ve zarar verici bilgi yaymaktan ve El Kaide terör örgütünün Yemen koluna para aktarmaktan da suçlu bulundu.
2014'ün Aralık ayında işlenen cinayet, basına yansıyan güvenlik kamerası görüntüleri ve zanlı hakkında ortaya çıkan bilgiler sonrasında gündeme gelmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...