Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tayvan'daki uçak kazasının sebebi pilotaj hatası

Tayvan'daki uçak kazasının sebebi pilotaj hatası

DÜNYA Haberleri

Tayvan'da şubat ayında 43 kişinin ölümüne yol açan uçak kazasının pilotaj hatasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

4 ay önce yaşanan kazada, Tayvan'ın başkent Taipei'den havalanan TransAsia Havayollarına ait yolcu uçağı kısa bir süre sonra yerleşim birimleri ve bir otoyola teğet geçerek nehre düşmüş 43 kişi hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemeler uçağın pilotaj hatası nedeniyle düştüğünü ortaya koydu.
"YANLIŞ TARAFTAKİ PEDALI ÇEKMİŞİM"
Pilotun yanlış gaz pedalını çekerek uçağın motorlarından birini durdurduğu anlaşıldı. Karakutularda pilotun bunu geç fark ettiği ve son sözlerinin "Yanlış taraftaki pedalı çekmişim" olduğu vurgulandı.
SİMÜLASYON TESTİNDEN GEÇEMEDİ
Söz konusu pilotun 2004 yılının mayıs ayında yapılan simülasyon testinden de geçemediği anlaşıldı. Ancak ikinci testte başarılı olan pilot ağustos ayında kaptanlık sertifikası alabildi.
PİLOT DA ÖLDÜ
58 kişiyi taşıyan uçak nehre düşmüş 43 kişi ölürken 15 kişi kurtulmuştu. 41 yaşındaki kaptan pilot Liao Jian-Zong da ölenler arasındaydı.
KAYNAK: HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...