Afganistan çatışma: 50 kişi hayatını kaybetti

/ Kaynak: AA
Afganistan çatışma: 50 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın Vardak kentinde Taliban'ın polis kontrol noktalarına saldırısının ardından çıkan çatışmalarda 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Vardak Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyanay AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece geç saatlerde Taliban militanlarının kentin Celrez ilçesindeki polis kontrol noktalarına saldırdığını, polis ve Taliban arasında çatışma çıktığını ve çatışmaların bugün de devam ettiğini belirtti.

18 saatten beri devam eden çatışmalarda 30 militan, 18 polis ve 2 sivilin öldüğünü ifade eden Hogyanay, 18 Taliban üyesi ile iki polisin de yaralandığını açıkladı.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed ise Vardak kentinin Celrez ilçesinde polis kontrol noktalarına saldırdıklarını ve 20 noktayı ele geçirdiklerini öne sürerek, dünden beri devam eden çatışmalarda 50 polisi öldürdükleri iddiasında bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...