Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da dev grev sona eriyor

Almanya'da dev grev sona eriyor

DÜNYA Haberleri

Alman Posta İdaresi (Deutsche Post) çalışanlarının yaklaşık dört haftadır süren grevi, tarafların anlaşması sonrası sona eriyor.

Deutsche Post çalışanlarının başlattıkları grevin, işveren ile sendika arasında varılan uzlaşma sonrası sonlandırılacağı açıklandı. nbsp;
Bad Neuenahr kentinde yaklaşık 40 saat süren müzakere sonunda taraflar, 140 bin sözleşmeli personel için bir kereye mahsus 400 avro ödenmesini ve gelecek yıldan itibaren yüzde 1,7 ücret zammı yapılması konusunda uzlaştı. Buna göre grev yapılan anlaşma sonrası pazartesiyi salıya bağlayan gece yarısı sona erecek ve posta dağıtımı normal seyrinde devam edecek.
Deutsche Post Yönetim Kurulu Başkanı Frank Appell, anlaşma sonrası yaptığı açıklamada, ''Bugün şirketimiz, çalışanlarımız ve müşterilerimiz için iyi bir gün'' dedi. Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamadığı için düşük ücret alan postacıların hakkını savunan Ver.di sendikası süresiz grev çağrısında bulunmuş ve dört hafta önce Deutsche Post şirketi posta çalışanları süresiz iş bırakma eylemine çıkmışlardı. nbsp;
Grev nedeniyle Deutsche Post şirketinin yaklaşık 30 milyon avro zarar ettiği tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...