Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Yemen'de ateşkes için görüşmeler sürüyor'

/ Kaynak: AA
'Yemen'de ateşkes için görüşmeler sürüyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Haq, Yemen'de ateşkes sağlanması için BM'nin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Yemen'de çatışmalara insani yardım arası verilmesi ya da ateşkes sağlanması için BM'nin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.


Haq, gazetecilere yaptığı açıklamada, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed'in halen Sana'da Husi liderleri ve diğer grupların temsilcileri ile görüşmekte olduğunu kaydetti.


Ahmed'in daha önce Riyad'da da temaslarda bulunduğunu ifade eden Haq, Özel Temsilci'nin çatışmalara ara verilmesi için tüm kesimlerle temaslarını sürdüreceğini belirtti.


İnsani ara konusunda anlaşma sağlanması durumunda BM'nin yardıma hazır olduğunu vurgulayan Haq, "Tarafların ateşkes anlaşması konusunda mutabakata varmalarını umuyoruz. Ancak henüz bu doğrultuda açıklanacak bir gelişme yok" dedi.


Haq, Yemen'de sivil bölgelerin hedef alınması nedeniyle endişe duyduklarını da bildirerek, bu saldırıların sonlanması için defalarca çağrı yaptıklarını dile getirdi. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...