Almanya'daki terör örgütü NSU davasında sıcak gelişme

/ Kaynak: AA
Almanya'daki terör örgütü NSU davasında sıcak gelişme

DÜNYA Haberleri  / AA

Davanın baş sanığı Beate Zschaepe'nin yeni avukatının talebi üzerine yargılama sürecine ara verilecek.

Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe'nin dördüncü ve yeni avukatı Mathias Grasel'in talebi üzerine dava sürecine ara verilmesi kararlaştırıldı.
Davanın geniş kapsamlı dosyalarını incelemek için yargılamaya üç hafta ara verilmesini talep eden Grasel, bu incelemenin dava süreci devam ederken mümkün olmadığını ifade etti.
Savcı Herbert Diemer, Zschaepe'nin Wolfgang Heer, Wolfgang Stahl ve Anja Sturm'den oluşan üç avukat tarafından daha müdafaa edildiğini belirterek bu talebe karşı çıktı. Mahkeme ise Zschaepe'nin yeni avukatı Grasel'in talebi üzerine bu hafta düzenlenecek üç, ayrıca 22 Temmuz ve 30 Temmuz'da yapılacaklarla toplam beş duruşmayı iptal etti.
Zschaepe'nin üç avukatı, 14 Temmuz ve 15 Temmuz'da düzenlenecek duruşmalarda müvekkillerini savunmaya devam edecek.
NSU terör örgütünün Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesi, bombalı saldırılar düzenlenmesi ve çok sayıda soygunla ilişkisi 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.
NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, örgüt üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. NSU terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise NSU üyelerinin kullandığı hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu.
Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde 6 Mayıs 2013'te başlayan davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi olan ve tutuklu yargılanan Zschaepe susma hakkını kullanıyor. Davada Zschaepe'nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıkla suçlanan dört sanık daha yargılanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...