Kerkük'te kalan 400 Tikritli sığınmacı aile evlerine döndü

/ Kaynak: AA
Kerkük'te kalan 400 Tikritli sığınmacı aile evlerine döndü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Kerkük kentindeki Tikritli sığınmacıların evlerine dönüşü sürüyor.

Kerkük'teki 400 sığınmacı aile, konvoy halinde Tikrit'e gönderildi. Irak Ulaştırma Bakanlığı tarafından temin edilen otobüslere bindirilen aileler, güvenlik güçleri eşliğinde yola çıkarıldı.
Aileleri uğurlama törenine katılan Selahaddin Valiliği İnsan Hakları Danışmanı Ammar El Cuani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kerkük'te yaklaşık bir yıldır kalan 400 aileyi bugün Tikrit'e uğurluyoruz. Tikrit'e dönen aile sayısı 3 bini buldu" dedi. Cuani, konforlu otobüslerle yola çıkarılan ailelere sağlık ekiplerinin ve güvenlik güçlerini eşlik edeceğini ifade etti.
Bu arada evlerine dönecek olan ailelerin yaşadıkları mutluluk dikkati çekti. Anne ve babaların kucaklarına aldıkları çocukları havaya kaldırarak sevinçlerini dile getirdikleri görüldü.
Tikritli Muhammet Salih, bir yıl sonra evine dönmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
Rifat Sami de güvenlik güçleri ve Haşdi Şabi'nin çabaları ve fedakarlıklarıyla memlekete geri döndüklerini belirterek, "Çok sıkıntılar çektik. Memlekete geri dönme heyecanı bir başkadır" dedi.
Tikrit ili Irak ordusu ve Şii milislerden oluşturulan Haşdi Şabi'nin operasyonuyla 1 Nisan'da kurtarılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...