Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afganistan'da NATO konvoyuna saldırı

/ Kaynak: AA
Afganistan'da NATO konvoyuna saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Başkent Kabil'de NATO konvoyuna bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında bir NATO görevlisi ve bir Afganistan vatandaşı yaralandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de NATO konvoyuna bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında bir NATO görevlisi ve bir Afganistan vatandaşı yaralandı.
Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi olay yerinde basına yaptığı açıklamada, Şah Şehid bölgesinde bir intihar eylemcisinin kullandığı bomba yüklü araçla NATO konvoyuna intihar saldırısı düzenlendiğini söyledi.
Saldırıda NATO'nun bir görevlisinin ve bir Afganistan vatandaşının yaralandığını ifade eden Rahimi, "Yaralanan NATO görevlisinin kimliğini henüz bilmiyoruz, araştırmalarımız devam ediyor" dedi.
Görgü tanıkları beyaz bir aracın, bölgedeki askeri üsse giden zırhlı araçlardan birine çarparak patladığını, saldırıda zırhlı araçtaki bazı Amerikalıların yaralandığını anlattı.
Zırhlı araç ateş aldıktan sonra tamamen yanarken, bölgedeki iki sivil araç da kullanılmaz hale geldi.
Patlamanın şiddetiyle bölgedeki evler ve iş yerlerinde hasar oluştu.
Saldırıyı üstlenen Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, çok sayıda NATO görevlisinin saldırıda öldürüldüğünü iddia etti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...