Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsviçre'de kapatılan nükleer reaktör yeniden faaliyete geçti

/ Kaynak: AA
İsviçre'de kapatılan nükleer reaktör yeniden faaliyete geçti

DÜNYA Haberleri  / AA

İzolasyon vanasının yanlış kapatılması nedeniyle buhar sıkışması nedeniyle kapatılan Gösgen Nükleer Santrali yeniden faaliyete geçirildi

İsviçre'nin kuzeyindeki Solothurn kantonunda bulunan ve izolasyon vanasının yanlış kapatılması nedeniyle buhar sıkışması nedeniyle için geçici olarak kapatılan Gösgen Nükleer Santrali, bugün yeniden faaliyete geçirildi.
Gösgen Nükleer Santralinden gece yarısı yapılan açıklamaya göre, santraldeki üç ana izolasyon vanasından ikisinin doğru kapanmaması sebebiyle santral içinde buhar sıkışması yaşandı.
Reaktörün geçici olarak kapanmasının ardından, türbinlerin dönmesini sağlayan ve santral içinde kalan buhar dışarı verildi.
Açıklamada reaktörden dışarı salınan buharın çevreye zarar vermediği, herhangi bir can ve mal kaybının da yaşanmadığı kaydedildi.
İsviçre medyası ise olayla ilgili olarak, "İsviçre Federal Nükleer Güvenlik Kurumu, nükleer santraldeki olayla ilgili araştırma başlattı. Araştırma sonuçlarında herhangi bir nükleer sızıntıya rastlanmadı" bilgisini paylaştı.
Santral, alınan güvenlik tedbirlerinin ardından bugün sabah saatlerinde yeniden sisteme bağlandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...