Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Azerbaycan, Pentagon ile ilişkilerini yeniden kuruyor

/ Kaynak: AA
Azerbaycan, Pentagon ile ilişkilerini yeniden kuruyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ABD Savunma Bakanlığı ile bir süredir kopuk olan ilişkilerini yeniden kuruyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Savunma Bakan Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı Korgeneral Necmeddin Sadıkov, iki ülkenin askeri ilişkilerini görüşmek için ABD'nin Bakü Büyükelçiliği Askeri Ataşesi ile bir araya geldi.
Bakü'de bakanlıktaki görüşmede konuşan Sadıkov, ilişkilerde oluşan soğukluktan duyduğu üzüntüsünü dile getirdi. Sadıkov, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "ülkesine karşı yürüttüğü çifte standartlı politikalara rağmen Azerbaycan'ın NATO'nun güvenilir ortağı olarak kaldığını" ve Afganistan'da kendilerine verilen görevi başarıyla uyguladıklarını söyledi.
Sadıkov, Pentagon ve NATO ile askeri işbirliğini devam ettirmeye, askeri kurumlar arasında güvenin yeniden sağlanmasına hazır olduklarını belirtti.
Genelkurmay Başkanı, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin bundan sonra askeri işbirliği planlarının uygulanmasına karşı çıkma çabalarının tekrarlanmayacağını, askerlerin ise planlanan programların siyasetçiler tarafından engellenmesine müsaade etmeyeceklerini ümit ettiğini bildirdi.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklamasında, ayrıca, Azerbaycan-ABD ilişkilerinde bir süredir soğukluk yaşandığını, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yapıcı olmayan tutumuna rağmen Azerbaycan'ın bütün dünyaya başarılarını gösterdiği ifade edildi.
Açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan provokatif açıklamaların 1. Avrupa Oyunları'nın yüksek düzeyde gerçekleştirilmesine, istikrarlı ekonomik gelişme yakalanmasına ve ülkedeki demokrasi ve ifade özgürlüğü ortamının yabancı misafirler tarafından görülmesine mani olamadığı" kaydedildi ve tüm bunların Azerbaycan ordusunun savaş yeteneğinin gerçek anlamda gelişmesinin arka planında yaşandığının altı çizildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD'nin diğer kurumlarından basın özgürlüğü kısıtlanması, insan hakları ihlalleri gibi suçlamalarla Azerbaycan hükümetini eleştiren açıklamalar yapılmıştı. Azerbaycanlı yetkililerin bu eleştirilere Ferguson olaylarını örnek göstererek karşılık vermesi üzerine iki ülke arasındaki ilişkilerde kopukluk yaşanmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...