ABD'de ölen Iraklı pilot için cenaze töreni

/ Kaynak: AA
ABD'de ölen Iraklı pilot için cenaze töreni

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de eğitim sırasında düşen uçakta hayatını kaybeden Iraklı pilot Muhammet için Kerkük'te cenaze töreni düzenlendi

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), eğitim gördüğü savaş uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türkmen pilot Raşit Muhammet'in (45) cenazesi memleketi Kerkük'te toprağa verildi.
Alınan bilgiye göre ABD'de F-16 savaş uçağı eğitimi gören Irak Hava Kuvvetleri'nde görevli Albay Muhammet, son deneme uçuşunu yaptığı 24 Haziran'da uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Muhammet'in Irak'a getirilen cenazesi için Kerkük'te tören düzenlendi. Leylan nahiyesindeki Büyük Nur Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Muhammet, memleketindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Irak Hava Kuvvetleri Komutanı General Enver Hama Emin, törende yaptığı konuşmada, ülkenin çok hassas süreçten geçtiği bir dönemde pilot albayı kaybettiklerini belirterek, "Memleketin kendisine çok ihtiyacı vardı. Uçağın düşüş nedenini araştırıyoruz. ABD'de olaya ilişkin önemli bir soruşturma başlatılmış durumda. Kurulan soruşturma komisyonunda bizden de yetkililer var. Araştırmanın sonucunu bekliyoruz. Düşüş nedeni ortaya çıkar çıkmaz kamuoyu ve şehidin ailesi ile hemen paylaşacağız" dedi.
Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Kerkük milletvekili Hasan Turan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kerkük'ün evladı F-16 pilotu Raşit Muhammet'in şehit olması telafisi olmayan bir kayıptır. Bu kaza bir an önce açıklığa kavuşturulmalıdır. Uçağın kara kutusuna ulaşılmasının, soruşturmayı hızlandıracağına ve kolaylaştıracağına inanıyoruz. Kerkük halkı olarak bir evladımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuştu.
Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşet Salihi, Kerkük Polis Müdürü General Cemal Tahir, diğer yetkililer ile ölen pilotun ailesi de törende hazır bulundu.
Pilot Muhammet'in üç çocuk babası olduğu öğrenildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...