Lübnan parlamentosu yine Cumhurbaşkanı seçemedi

/ Kaynak: AA
Lübnan parlamentosu yine Cumhurbaşkanı seçemedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Lübnan Parlamentosu'ndaki cumhurbaşkanlığı seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yine ertelendi.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, 13'üncü cumhurbaşkanını seçmek üzere gerçekleştirilen 26'ncı oturuma sadece 48 milletvekilinin katıldığını, 128 sandalyeli mecliste toplantı yeter sayısı olan 86 kişiye ulaşılamadığını, bu nedenle oylamanın 12 Ağustos'a ertelendiğini bildirdi.
Lübnan'da Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın görev süresi, geçen yıl 25 Mayıs'ta dolmuştu. Parlamentoda seçilecek cumhurbaşkanının, ilk turda 128 sandalyeli meclisin üçte ikisinin, ikinci turda ise 65 milletvekilinin oyunu alması gerekiyor. Ancak gruplar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle meclis yaklaşık bir yıldır, yeni cumhurbaşkanını seçemiyor.
Lübnan'da 1943'te varılan milli mutabakata göre, "Maruni Hristiyan" olması gereken cumhurbaşkanı, meclis tarafından belirleniyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için resmi adaylık başvurusu gerekmiyor. Meclis, adaylık başvurusunda bulunmayan bir kişiyi de seçebiliyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...