Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

300 bin insanı katleden subaya 4 yıl ceza

300 bin insanı katleden subaya 4 yıl ceza

DÜNYA Haberleri

300 bin kişinin hayatına mal olan 94 yaşındaki Nazi subayına sadece 4 yıl hapis cezası verildi.

Nazilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında Auschwitz toplama kampında muhasebeci olarak görev yapan ve 300 bin Yahudinin öldürülmesinde suç ortaklığı yapmakla suçlanan Oskar Gröning 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
300 bin kişiyi öldürdü, 4 yıl ceza aldı
Lüneburg Eyalet Mahkemesi, 94 yaşındaki Gröning'in söz konusu dönemde 300 bin Yahudinin öldürülmesinde suçlu bularak 4 yıl hapis cezası verdi.
Sağlık durumu iyi olmayan Gröning'in cezaevine konulup konulmamasına savcının incelemesinden sonra karar verilecek. Savcı, Gröning için 3,5 yıl hapis cezası verilmesini talep etmişti.
Yargılama süresince kamptaki katliamın farkında olduğunu itiraf eden Gröning, Auschwitz'de görevi çerçevesinde Yahudilerden para toplanmasına, toplanan paraların hesabının tutulmasına ve Berlin'e gönderilmesine yardımcı olduğunu kabul etmişti.
"Ahlaken sorumlu hissediyorum"
"Auschwitz'in muhasebecisi" olarak tanınan Gröning'in kampta işlenen zulümden utanç duyduğunu ve kendini ahlaken sorumlu hissettiğini ancak cinayetlere dahil olmadığını söylemişti.
Gröning hakkında 1980'lerde savaş suçu işlediği iddiasıyla soruşturma açılmış ancak hakkında açılan davalar delil yetersizliğinden düşmüştü.
Gönüllü olarak 1940 yılında Nazilerin askeri birimlerinden Waffen SS'e katılan Gröning, 1942'de 21 yaşındayken Auschwitz'te görevlendirilmişti. Auschwitz'ten Haziran 1944'te ayrılan Gröning'in görev yaptığı iki yıllık süre boyunca kampa Macaristan'dan yaklaşık 425 bin Yahudi gelmiş ve bunlardan 300 bini gaz odalarında öldürülmüşlerdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...