Aden'e 4 ay sonra ilk uçak indi

/ Kaynak: AA
Aden'e 4 ay sonra ilk uçak indi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'deki çatışmalardan dolayı kapanan ülkenin güneyindeki Uluslararası Aden Havaalanı'na 4 ay aradan sonra ilk uçak iniş yaptı.

Aden il meclis kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan gelen ve aralarında İçişleri Bakanı Abduh el-Huzeyfi, Ulusal Güvenlik Teşkilatı Müdürü Ali el-Ahmedi, Ulaştırma Bakanı Bedr Ba Seleme ve Eski İçişleri Bakanı Hüseyin Arab'ın da bulunduğu Yemenli üst düzey sivil ve askeri yaneticileri taşıyan uçak, sabahın erken saatlerinde Uluslararası Aden Havaalanı'na iniş yaptı.
Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, daha önce bazı yetkililere Aden'e gitmeleri ve Yemen hükümetinin tüm üyelerinin ulaşması için gerekli koordineyi sağlamaları talimatı vermişti.
Aden'de 26 Mart'ta Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı milisler ile Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri arasında çatışmaların başlamasından beri Uluslararası Aden Havaalanına ilk uçak bu sabah iniş yaptı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...