Obama'dan Putin'e müzakere teşekkürü

/ Kaynak: AA
Obama'dan Putin'e müzakere teşekkürü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama, İran'la nükleer müzakerelerde anlaşmanın sağlanmasında Kremlin'in oynadığı önemli rol nedeniyle Putin'e teşekkür etti.

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran'la nükleer müzakerelerde önceki gün varılan anlaşmayı ele alan bir telefon görüşmesi yaptı.
Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, Obama, yaklaşık 20 aylık yoğun müzakere trafiğinin ardından "dönüm noktası" niteliğindeki anlaşmanın sağlanmasında Kremlin'in oynadığı önemli rol nedeniyle Putin'eteşekkür etti.
İki lider, sağlanan anlaşmanın bomba elde edilebilecek tüm yolları kesmesi nedeniyle İran'ın nükleer silah elde edemeyeceğini teyit edebilecek tarihi bir çözüm sunduğunu dile getirirken, nihai anlaşmanın işlevselleştirilmesinde de yakın işbirliği içinde olma taahhüdünde bulundu.
Obama ve Putin ayrıca, özellikle Suriye'de olmak üzere bölgesel tansiyonların düşürülmesinde birlikte çalışma isteklerini vurguladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...