Almanya Başbakanı Merkel, Filistinli mülteci kızı ağlattı

/ Kaynak: DHA
Almanya Başbakanı Merkel, Filistinli mülteci kızı ağlattı

DÜNYA Haberleri  / DHA

Almanya Başbakanı Merkel ile Filistinli mülteci kız arasında yaşananlar Almanya'da siyasi gündeme damgasını vurdu.

Başbakan Merkel, "Almanya'da İyi Yaşam İçin Vatandaşlarla Diyalog" projesi kapsamında hafta sonu bir okulda 14 ila 17 yaş aralığındaki öğrencilerle bir araya geldi. nbsp;Gülümseyerek soru soran mülteci kız, Merkel'in yanıtı karşısında gözyaşlarına boğuldu. Merkel ne yapacağını bilemedi.
Reem isimli Filistinli mülteci kız kısa bir süre önce ailesi ile birlikte sınır dışı edilmelerinin gündeme geldiğini, Lübnan'a sığınan aile üyelerini göremediğini aktardı. Merkel ise Lübnan'a sığınan mültecilerin hepsi getirmelerinin mümkün olmadığını kaydetti. Federal Hükümet'in mülteci sorununun üstesinden gelmek için sarf ettiği çabadan bahsetti. Merkel, "Siyaset bazen zor olabiliyor. Sen çok tatlı bir insansın. Ama biliyorsun Lübnan'daki mülteci kamplarında binlerce Filistinli var. Eğer hepsine gelebilirsiniz dersek, Afrika'dakilere hepiniz gelebilirsiniz dersek baş edemeyiz" dedi.
"BELKİ ALMANYA'DA KALABİLİRSİN"
Merkel, iltica işlemlerin hızlandırılması için adım attıklarını, insanlar uzun süre bekleme zorunda kalmamaları gerektiğini söyledi. Reem ise "Benim de başkalarınki gibi hedeflerim var." diyerek üniversiteye gitmek istediğini belirtti. Başkaları hayattan zevk alırken kendisinin böyle zorluklarla karşı karşıya kalması acı verdiğini söyledi. Küçük kız diyaloğun ardından gözyaşları dökmeye başladı. Merkel ise yanaklarını okşadığı çocuğun, Almanca, İngilizce ve İsveçce'yi öğrendiği için övdü.
Öğretmenlerden ise yaşananlar nedeniyle Merkel'e tepki geldi.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...