UCM'den İsrail'e kötü haber

UCM'den İsrail'e kötü haber

DÜNYA Haberleri

UCM yargıçları, 'Savaş suçu, ama yeterli yoğunlukta değil' denilerek kapatılan Mavi Marmara dosyasının yeniden açılmasını istedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) yargıçları, Gazze'ye yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisinde katliam yapan İsrail hakkında açılan davayla ilgili daha önce verilen soruşturmaya gerek olmadığına yönelik kararın yeniden incelenmesini istedi. UCM'den yapılan açıklamada, ön büro mahkemesinin, savcılardan, Komor Adaları adına açılan davada verdikleri soruşturma yapmama kararını yeniden incelemeleri talebinde bulunduğu bildirildi. Açıklamada, suçun ağırlık derecesinin belirlenmesinde maddi hataların yapıldığı kaydedildi. UCM savcısı Fatou Bensouda, İsrail'in Mavi Marmara saldırısında savaş suçu işlediğinin tespit edildiğini ama bunun mahkemenin soruşturma yapması için yeterli yoğunlukta olmadığını ifade etmişti.
İHH İTİRAZ ETMİŞTİ
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı avukatları mahkemenin verdiği bu karara 29 Ocak tarihinde itirazda bulunmuştu. İHH avukatları, soruşturmaya gerek olmadığına ilişkin kararın ön büro mahkemesi tarafından kaldırılması talebinde bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...