Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avustralya'da bayram namazı kılındı

/ Kaynak: AA
Avustralya'da bayram namazı kılındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya'da yaşayan binlerce Müslüman, Ramazan Bayramı Namazı'nı kılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti.

Türkiye'ye göre 7 saat ileride olan Avustralya'da vaktin girmesi ile camilere gelen Müslümanlar, önce sabah namazını kıldı, ardından bayram vaazını dinledi. Bayram namazını, Melbourne'daki Sunshine Camisi'nde kılmayı tercih eden Türk ve çeşitli etnik kökenlere mensup Müslümanlara, bayram vaazını cami imamı Mustafa Asmacı verdi.
Kürsüden, gurbette yaşayan Müslümanların farklı inançlara mensup insanlara, iyi bir rol model olmaları gerektiğine işaret eden Asmacı ''biz Müslümanlar bu gurbet diyarında, İslam'ı en güzel şekilde temsil etme sorumluluğumuz var'' dedi.
-Anne ve babalarımızı ziyaret edelim-
Bayram namazının tarifi ve kılınmasının ardından- bayram hutbesi için minbere çıkan Mustafa Asmacı hutbenin konusunu bayramda yapılması gereken güzel davranışlara ayırdı. Bayramda dargınlıkların, kırgınlıkların sona erdirilmesi, hastaların ve yaşlıların ziyaret edilerek çocukların sevindirilmesi gerektiğini vurgulayan Asmacı '' bayram vesilesi ile başta anne ve babalarımız olmak üzere, büyüklerimizi, komşularımızı, akrabalarımızı, dostlarımızı ziyaret edelim'' tavsiyesinde bulundu.
Hutbenin ardından, bir bayrama daha erişmenin coşkusunu yaşayan cemaat cami içinde sıraya girerek bayramlaştı.
Sunshine Camii imamı Mustafa Asmacı, AA mikrofonlarına yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı Namazı için cemaatin camiyi doldurmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Asmacı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Milli birlik ve beraberlik duyguları içerisinde kardeşlerimizin bayramlaşması, bu kardeşliğimizin uhuvvetin devamı olması ve cemaatin camilerimizi doldurması, kucaklaşmaları, son derece bizi mutlu etmektedir. Cenabı-ı Hak Celle Celaluhu, sağlık, sıhhat, afiyet, birlik ve beraberlik içerisinde, örf ve adetlerimizi, kültürümüzü, ananelerimizi, neslimize de yayarak, daha da genişleterek, nice bayramlara kavuşmayı rabbim cümlemize lütfeylesin''
-Cemaate ekmek ve hellim peyniri ikram edildi-
Sunshine Camisi'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kökenli cami yönetimi tarafından namaz sonrasında cemaate, Kıbrıs'ın meşhur Hellim Peyniri, simit, çay ve bayram şekeri ikramı yapıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...