Katar'da bayram namazı kılındı

/ Kaynak: AA
Katar'da bayram namazı kılındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Katar'da bayram namazı, 300'den fazla cami, mescit ve alanda kılındı.

Katarlı Müslümanlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ülkenin 11 bin kişi kapasiteli en büyük camisi İmam Abdulvahhab Muhammed Camisi'ne akın etti. Camiye sığmayanlar, caddelerin kenarlarındaki yeşilliklerde saf tuttu.
Cami çevresinde park yeri bulmak için oluşan trafikte mahsur kalan insanlar camiye giden caddede araçlarını bırakarak yol kenarlarında bayram namazlarını eda etti.
Namazın bitmesinin ardından hep bir ağızdan tekbirlerle Ramazan Bayramlarını kutlayan Müslümanlar, İmam Abdulvahhab Camisi'nin 3 ana kapısı ve 17 yan çıkışından avluya çıkarak bayramlaştı.
Katar'a çalışmak için Arap, Asya, Afrika ülkelerinden gelen Müslümanlar, Ramazan Bayramı için giydikleri geleneksel kıyafetlerle renkli görüntüler oluşturdu.
Bayram boyunca ülke genelinde alışveriş merkezleri, tarihi çarşı ve çeşitli tesislerde eğlenceler düzenlenecek.
Bu arada, İmam Abdulvahhab Camisi'nin yakınlarına park eden bir aracın henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı alev alması çevredeki insanlara korkulu anlar yaşattı. Hava sıcaklıklarının 50 derecenin üstüne çıktığı Katar'da, bazı araçlar çeşitli arızalar sonucu alev alabiliyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...