Mahmud Abbas'tan bayram mesajı

/ Kaynak: AA
Mahmud Abbas'tan bayram mesajı

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 'Gelecek bayramda işgalin sona erdiğini ve Filistin Devleti'nin kurulduğunu görmeyi ümit ediyoruz' dedi.

Abbas, Ramallah kentinde bayram namazının ardından yaptığı kısa konuşmasında, "İnşallah gelecek bayramda işgalden kurtulduğumuzu ve başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'nin kurulduğunu görmeyi, bütün ülkelerin emniyet ve sükunete kavuşmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.
Abbas daha sonra eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın, Ramallah'taki Filistin Yönetimi merkezi Mukataa'daki kabrine çiçek bıraktı.
Öte yandan Filistinliler, Ramazan Bayramı dolayısıyla Müslümanlara tamamen açılan Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki İbrahimi Camisi'ne namaz için akın etti.
El-Halil kentindeki İbrahimi Camisi, 1996 yılında Yahudi bir yerleşimcinin sabah namazını kılan 30 Filistinliyi öldürmesinin ardından Müslümanların ve Yahudilerin ibadet etmesi için ikiye ayrılmıştı. Cami, dini bayramlarda, ramazan ayının cuma günleri ve Kadir gecesi Müslümanlara tamamen açılıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...