Rus diplomat Ukrayna'da istenmeyen adam ilan edildi

/ Kaynak: AA
Rus diplomat Ukrayna'da istenmeyen adam ilan edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın Odessa Başkonsolosluğuna vekalet eden Rus diplomat Ukrayna hükümeti tarafından da istenmeyen adam ilan edildi

Rus bir diplomat Ukrayna'da istenmeyen adam (persona non grata) ilan edildi. Geçen yıldan beri aralarında siyasi ve savaş krizinin yaşandığı Rusya ile Ukrayna arasında bu kez de diplomat krizi ortaya çıktı. Odesa'da Başkonsolos vekili olarak görev yapan bir Rus diplomat, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından istenmeyen adam, (persona non grata) ilan edildi.
Ukrayna Güvenlik Servisi Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Güvenlik Servisi'nin istihbarat materyalleri çerçevesinde Dışişleri Bakanlığınca Rusya'nın Odesa Başkonsolosluğuna vekalet eden diplomatın persona non grata, istenmeyen adam ilan edildiği belirtildi. Ayrıca açıklamada konuyla ilgili olarak Rusya Dışişleri Bakanlığına söz konusu diplomatın ülkeyi hemen terk etmesi için bir nota verildiği bilgisine de yer verildi.
Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Vasiliy Gritsak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, diplomatın faaliyetlerinin diplomatik statüsü ile uyumsuzluk göstermesinden dolayı böyle bir kararın alındığını ifade ederek, diplomatın faaliyetlerinin Viyana Konvansiyonun da bir ihlali olduğunu belirtti.
Öte yandan ülkeyi terk etmesi istenilen Rus diplomatın bugün itibariyle Ukrayna'dan ayrıldığı bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...