Steinmeir'den bayram mesajı

/ Kaynak: AA
Steinmeir'den bayram mesajı

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Ramazan Bayramı nedeniyle tebrik mesajı yayınladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Ramazan Bayramı'nın birlikte barış ve hoşgörü içinde, birlikte bir yaşam için vesile olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.
Steinmeier Türkçe ve Arapça olarak yayınladığı mesajında, "Tüm dünyadaki Müslümanlara bütün kalbimle hayırlı bayramlar dilerim" ifadesini kullandı.
Almanya Dışişleri Bakanı mesajında Ramazan'ın Müslümanların kendi içlerine döndükleri özel bir dönem olup, insanları karşılıklı saygı ve hoşgörü temelinde tefekküre davet ettiğini aynı zamanda, insanın kendi ailesinin çok ötesinde, diğer tüm insanlara merhamet duyma mesajını da içinde barındırdığını vurguladı.
Steinmeier mesajında ayrıca, dünyanın pek çok ülkesindeki Müslümanlar için, yine bu yıl da kutsal Ramazan ayının bitişiyle gelen bayramı barış içinde kutlamanın mümkün olmadığına işaret ederek, "Bundan dolayı, özellikle savaşlar ve çatışmalar yüzünden acı çekenlere güç dilerim. Duygu ve düşüncelerimle onların ve ailelerinin yanındayım. Dar görüşlülüğün, fanatizmin ve nefretin hüküm sürdüğü yerlerde barış, özgürlük ve insanların çoğunun yararlandığı olumlu gelişmeler olmaz. Bu yıl dünyanın pek çok bölgesinde yaşadığımız dramatik değişimler bunu gözler önüne seriyor. Bu nedenle, hep birlikte barış ve hoşgörü içinde birlikte bir yaşam için elimizden geleni yapmak üzere, hepimiz Ramazan Bayramı'nı bir vesile olarak görmeliyiz. Köken, dil veya dinden bağımsız olarak, yaşanabilir bir dünya için ortak sorumluluk üstlenelim" ifadelerine yer verdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...