'Hedeflerimize her zamankinden daha yakınız'

/ Kaynak: AA
'Hedeflerimize her zamankinden daha yakınız'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Haniye: 'Ambargoyu sonlandırma ve bölgeyi yeniden inşa etme gibi hedeflerimize her zamankinden daha yakınız'

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Gazze'ye yönelik ambargoya son verilmesi ve bölgenin yeniden imarı hedeflerine her zamankinden daha yakın olduklarını söyledi.
Heniyye, İsrail'in geçen yıl düzenlediği saldırılar sırasında büyük yıkıma uğrayan Şucaiyye mahallesindeki Salah Camisi'nde bayram namazının ardından verdiği hutbede, ambargonun kaldırılması, Gazze limanının inşası ve bölgenin yeniden imarına ilişkin konuşmalara şaşırılmaması gerektiğini belirterek, "Herkes, Gazze'nin yeniden infilak etmesinden korkuyor. Bizler ambargoyu sonlandırma ve bölgeyi yeniden inşa etme gibi hedeflerimize her zamankinden daha yakınız" ifadelerini kullandı.
Hamas'ın İsrail ile esir takası konusunda müzakereye açık olduğunu vurgulayan Heniyye, ancak müzakerelere başlamak için daha önce İsrailli asker Gilad Şalit'e karşılık serbest bırakılan ancak tekrar tutuklanan Filistinlilerin salıverilmesinin şart olduğunu söyledi. Heniyye, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara hitaben de "Özgürlüğünüze kavuşmanız yakın. Sizlere karşı vefalı olacağız. Halk, Hamas ve direniş, özgürlüğünüzü ihmal etmez" dedi.
Hamas ile İsrail arasında 18 Ekim 2011'de yapılan takas anlaşmasıyla 2006'da esir alınan İsrail askeri Gilad Şalit'e karşılık bin 27 Filistinli tutuklu serbest bırakılmıştı. Esirler ve Serbest Bırakılanlar Komisyonunun verilerine göre İsrail, Şalit anlaşmasıyla serbest bırakılan kişilerden 70'ini tekrar tutukladı ve bunlardan 34'ü hakkında hapis cezası verdi. Söz konusu kişiler arasında müebbet hapis cezası verilenlerin de bulunduğu kaydedildi.
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in geçen yıl Gazze'ye düzenlediği Koruyucu Hat Operasyonu'nda Oron Şaul isimli bir askeri esir aldığını açıklamıştı. İsrail tarafı ise Şaul'un çatışmalarda ölmüş olabileceğini bildirmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...